Geschiedenis van Oliehandel S.W. Hettema & Zn

vitrine in de winkel met antieke voorwerpen

De oprichter van ons bedrijf dhr. S.W. Hettema werd in de crisisjaren als jongste boekhouder bij Morris automobielen ontslagen. In 1928 is hij gestart met een fiets- en oliehandel op het Haarlemmerplein 25 in Amsterdam.

In 1929 heeft hij dit uitgebreid met een benzinepomp. Helaas is deze in 1995 opgedoekt omdat dit om milieu redenen niet meer kon in de binnenstad van Amsterdam.

In 1957 kwam zijn zoon H.M.G. Hettema in de zaak als mede eigenaar en veranderde de naam in S. W. Hettema & Zn. Aangezien de meeste klanten in Amsterdam woonden ging de bezorging per transportfiets en auto.

Na het overlijden van de oprichter in 1975 is het bedrijf weer een eenmanszaak geworden. En in het jaar 1989 is zijn schoonzoon de heer H.J. van Stegeren in de zaak gekomen en sinds 2000 is hij mede eigenaar.

Onze slogan is niet voor niets: Door ons loopt alles gesmeerd!

Zwart-wit foto van het oude winkelpand in Amsterdam, die al sinds 1928 mensen helpt met vetten en oliën
Winkelpand in Amsterdam met op de voorgrond S.W. Hettema.
Kleurenfoto, die in het nabije verleden is gemaakt, van het winkelpand in Amsterdam
Recente foto van het Amsterdamse winkelpand

Nu na 90 jaar is er een einde gekomen aan onze oorspronkelijke locatie in Amsterdam, en hebben wij de zaak verplaatst naar een groter pand in Purmerend op de Maxwellstraat 8. Ook daar zullen wij U altijd zeer hartelijk ontvangen uiteraard.

Afbeelding van het exterieur van het nieuwe pand van Oliehandel Hettema in Purmerend.
Het nieuwe en groter pand van Oliehandel Hettema in Purmerend.